ChannelMojo logo
NL EN

Anviri Cosmetics

Anviri Cosmetics is een toonaangevend beautymerk dat zich richt op hoogwaardige, natuurlijke huidverzorgingsproducten. Met meer dan 25 jaar ervaring en een sterke focus op duurzame en diervriendelijke producten, biedt Anviri een breed scala aan cosmetica, van haarverzorging tot make-up en kunstnagels. Hun merkenportfolio omvat bekende namen zoals OGX Beauty, Hask, Maui Moisture, Kiss, Impress en meer.

De Groei van Anviri Cosmetics op Marketplaces

Bij de start van onze samenwerking was Anviri vooral actief in de B2B-markt en alleen via hun eigen website bedienden ze B2C klanten. Met ChannelMojo’s strategieën hebben we de stap naar B2C-verkoop via verschillende marketplaces gezet. Deze uitbreiding heeft geleid tot een indrukwekkende maandelijkse omzetgroei van meer dan 20% op de B2C business. En dit zet nog altijd flink door.

Average Order Value

Een van onze doelen was het verhogen van de gemiddelde orderwaarde (AOV), dit omdat er voornamelijk een enkel product werd gekocht. Door gerichte bundel aanbiedingen en een marketingstrategie die hierop ingesteld is hebben we een stijging in de AOV bereikt waardoor de marge is verbeterd en er minder afzonderlijke producten verzonden hoeven worden. Daarbij maakt het dat we producten van verschillende Anviri merken die complementair aan elkaar zijn, gezamenlijk zijn gaan verkopen. Een opsteker voor beide merken dus.

Logo

Succes in de Duitse Markt

We zijn met Anviri begonnen in de Nederlandse markt op Bol, daarna zijn we de stap gaan zetten naar Duitsland en zien we nu dat de Duitse markt de Nederlandse omzet aan het inhalen is. Dit succes toont aan dat onze aanpak effectief is in het aantrekken van nieuwe internationale klanten en het vergroten van de merkbekendheid. Waar Anviri voorheen weinig zaken deed in Duitsland kunnen we nu dus die merken daar meer onder de aandacht brengen.

Multiple Impulss 3000 x 3000 scaled

Conclusie: Marketplaces als Sleutel tot Internationale Groei

Het succesverhaal van Anviri Cosmetics illustreert duidelijk dat marketplaces de ideale en zeker ook eenvoudigste manier zijn om B2C-verkoop internationaal op te schalen. Door gebruik te maken van deze marketplaces kunnen bedrijven zoals Anviri snel nieuwe markten betreden en duurzame groei realiseren, zonder een complete website te vertalen en enorme marketingacties op te zetten in nieuwe markten.

Ontdek jouw verkooppotentieel op marketplaces.

We laten je graag kennismaken met de kwaliteit van onze dienstverlening en de voordelen van verkopen op marketplaces zoals Bol.com.

Onze services zijn van toepassing op bedrijven die willen starten met verkopen op marketplaces en voor bedrijven die al actief zijn op marketplaces, maar betere verkoopresultaten willen behalen.

Vraag de gratis analyse aan

Uitgebreid advies over je marketplaces strategie.