ChannelMojo logo
NL EN

Internationaal verkopen op Amazon: Voor zakelijke verkopers die willen groeien in omzet.  

Wil jij internationaal verkopen via Amazon? Dit doen wij o.a. voor A-merken, producenten en distributeurs. Laten we beginnen met Amazon Duitsland!

 • 2.5 miljoen verkooppartners
 • 300 miljoen actieve klanten
 • Vanaf € 1500,- budget per maand
 • Relatief snel internationaal schalen
0 HBBRI 050822 amazon warehouse bristol
Amazon

Over Amazon

Amazon is wereldwijd de grootste e-commerce aanbieder. Ook is de Amerikaanse webwinkel na Bol.com de meest bezochte webwinkel in ons land. In Duitsland is Amazon zelfs verantwoordelijk voor 56% van alle online verkopen. Het is opgericht in 1994 en is uitgegroeid tot een marketplace met 300 miljoen actieve klanten en een assortiment van 600 miljoen verschillende producten. Ter vergelijking: Bol.com heeft 35 miljoen artikelen in het assortiment.

Waarom verkopen op Amazon?

Verkopen op Amazon biedt een aantal unieke voordelen. Zo profiteer je van een enorme klantenbasis die sterk vertrouwen heeft in het merk en de reputatie van Amazon. Daarnaast heb je een wereldwijd bereik waar je op kan meeliften. Zo kan je bijvoorbeeld vrij eenvoudig de stap zetten naar Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië en de UK.
Download

Hoe kan je succesvol zijn op Amazon?

Een grondige kennis van het algoritme is cruciaal om succesvol te verkopen op Amazon. Met wereldwijd meer dan 2.500.000 resellers is de concurrentie hoog en maken kleine details al een groot verschil in je omzet. Het is verstandig om te overwegen om met een Amazon specialist samen te werken die bekend is met het platform. Een specialist kan je begeleiden, adviseren en helpen met het verbeteren van je verkoopstrategieën.
Raw Image

Ontdek jouw verkooppotentieel op Amazon

We laten je graag risicoloos kennismaken met de kwaliteit van onze dienstverlening en de voordelen van verkopen op Amazon: Binnen 3 maanden niet tevreden, geld terug garantie. Onze garantie is van toepassing op bedrijven die willen starten met verkopen op Amazon en voor bedrijven die al actief zijn op Amazon, maar betere verkoopresultaten willen behalen.
Team

Waarom kiezen voor ChannelMojo?

 • ChannelMojo is een absolute Amazon specialist
 • Erkend als een van de beste bureaus van Nederland
 • Probeer onze dienstverlening 3 maanden risicoloos
 • Toegewijd aan onze klanten: Niet goed geld terug
 • We maken kosteloos jouw potentieel inzichtelijk met een analyse

Onderscheidingen & awards

ChannelMojo is een dochteronderneming van Brandfirm. We hebben verschillende onderscheidingen en awards ontvangen. Zo worden we door de Emerce 100 & de Fonk 150 erkend als een van de beste bureaus van Nederland. Deze awards weerspiegelen onder andere onze voortdurende toewijding aan onze klanten.

 • Emerce 100
  Emerce 100
  Top 10 beste digital marketingbureaus
 • Fonk 150
  Fonk 150
  Beste full service bureaus middelgroot
 • NL groeit
  Erasmus & nlgroeit
  Top 250 groeibedrijven van NL 2021 & 2022
 • FD Gazellen
  FD Gazellen
  7 jaar op rij FD Gazellen van '16 t/m '22

Jouw producten winstgevend verkopen op Amazon?

We laten je graag risicoloos kennismaken met de kwaliteit van onze dienstverlening en de voordelen van verkopen op Amazon: Binnen 3 maanden niet tevreden, geld terug garantie. Onze garantie geldt zowel voor bedrijven die nieuw zijn op Amazon en willen beginnen met verkopen, als voor bedrijven die al actief zijn op Amazon en hun verkoopresultaten willen verbeteren.

Vraag meer informatie aan

Gratis advies over je marketplaces strategie.

Hoe kun je je verkopen op Amazon verbeteren? 

Succesvol zijn met verkopen op Amazon is een combinatie van consistentie, oog voor detail en voortdurende optimalisatie.

De opkomst van e-commerce heeft een revolutie veroorzaakt in de manier waarop mensen producten kopen en verkopen, vooral Amazon is hierin voorloper geweest. Ze waren de eerste webwinkel die het mogelijk maakte voor third party resellers om producten aan te bieden op Amazon. Ze zijn mede daardoor uitgegroeid tot het grootste e-commerce platform ter wereld met meer dan 600 miljoen producten en 2.5 miljoen verkooppartners. In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op verkopen op Amazon en bespreken we diverse strategieën om je verkoopprestaties te verbeteren.

1. Het belang van verkopen op Amazon

Als verkoper op Amazon profiteer je van het enorme klantenbestand, de sterke reputatie en het wereldwijde bereik waarop je kunt meeliften. Amazon is in Nederland na Bol.com de grootste e-commerce speler, in Duitsland marktleider en heeft wereldwijd 300 miljoen actieve klanten. Bovendien biedt Amazon uitgebreide logistieke ondersteuning, waardoor je ontzorgd kunt worden met betrekking tot de operationele aspecten.

2. Starten met verkopen op Amazon

Om te beginnen met verkopen op Amazon, ga je naar de Amazon Seller Central-website (sellercentral.amazon.com) en klik op “Aan de slag” om je te registreren als verkoper. Vervolgens moet je informatie invullen zoals: Accounttype, bedrijfsinformatie, belastinggegevens en je identiteit laten verifiëren. Nadat je account is goedgekeurd, kun je beginnen met het verkopen op Amazon.

3. Een Amazon storefront

Om goed te kunnen verkopen op Amazon helpt het om een professionele storefront te hebben. Maak gebruik van de Amazon Storefront-functie om een sterke merkervaring te bieden aan klanten. Een goede presentatie van je producten straalt vertrouwen uit naar potentiële klanten en verhoogt de kans dat zij overgaan tot aankopen.

4. Amazon Brand Registry

Als je een merk hebt, kun je je aanmelden voor Amazon Brand Registry. Dit programma biedt extra tools en bescherming tegen inbreuk op je merkrechten, waardoor je beter kunt optreden tegen namaakproducten en je merk kunt beschermen.

5. Het Amazon Vine-programma

Het Amazon Vine-programma richt zich op ervaren recensenten, bekend als “Vine Voices”, die een bewezen trackrecord hebben van hoogwaardige recensies op Amazon. Deze geselecteerde klanten ontvangen nieuwe en voorverkochte producten gratis om ze te beoordelen voordat je ze gaat verkopen op Amazon. Het Vine-programma helpt je om recensies te verzamelen voor nieuwe producten, omdat goed beoordeelde producten meer zichtbaarheid hebben en beter worden gekocht door klanten.

6. Het gebruik van een integrator

Een integrator is een softwareoplossing die je helpt bij het beheren en optimaliseren van je verkopen op Amazon. Door gebruik te maken van een integrator kun je je verkoopproces optimaliseren, kosten besparen en je seller of vendor efficiënter laten werken. Het is een waardevolle investering om je verkoopactiviteiten op Amazon naar een hoger niveau te tillen.

7. Klantsegmentatie en targeting

Analyseer je klantgegevens om inzicht te krijgen in het koopgedrag en de voorkeuren van je klanten. Klantsegmentatie houdt in dat je je klantenbestand opsplitst in verschillende groepen (segmenten) op basis van gemeenschappelijke kenmerken en gedragingen. Dit helpt je om een gerichte marketingstrategie te leveren die beter aansluit bij de interesses van specifieke klantengroepen.

8. Producttitels en beschrijvingen

Zorg ervoor dat je producttitels duidelijk, relevant en goed geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine van Amazon. Voer een grondig zoekwoordenonderzoek uit om te weten welke termen je potentiële klanten gebruiken bij het zoeken naar producten. Verwerk deze zoekwoorden strategisch in je titels en beschrijvingen. Wees vervolgens duidelijk en nauwkeurig in je productbeschrijvingen, waarbij je belangrijke kenmerken, voordelen en toepassingen benadrukt.

9. Productkenmerken en specificaties

Amazon biedt verkopers de mogelijkheid om productkenmerken en specificaties toe te voegen aan hun aanbiedingen. Door van deze functie gebruik te maken, kun je belangrijke details verstrekken, zoals productafmetingen, materialen, beschikbare kleuren, gewicht en technische specificaties. Dit helpt klanten om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen en vermindert het aantal vragen dat je van potentiële klanten ontvangt.

10. Professionele productfoto's

Kwalitatieve productafbeeldingen spelen een belangrijke rol bij het verkopen van je producten op Amazon. Het is raadzaam om te investeren in professionele fotografie om je producten op een aantrekkelijke manier te presenteren. Consumenten vertrouwen sterk op visuele informatie, waardoor de kwaliteit van je productfoto’s van invloed is op je verkoopresultaten. Door te zorgen voor overtuigende afbeeldingen kun je de interesse van potentiële kopers vergroten en hun vertrouwen in je producten verbeteren.

11. Productcategorieën en tags

Het optimaliseren van je productcategorieën en tags op Amazon is nodig om je producten beter vindbaar te maken voor potentiële klanten. Het helpt klanten om je producten makkelijker te vinden wanneer ze door de Amazon website navigeren. Het optimaliseren is een continu proces. Blijf de prestaties van je producten volgen en pas de optimalisatie strategieën aan om je vermelding te verbeteren en meer succes met verkopen op Amazon te behalen.

12. A/B-testen van productpagina's

Probeer diverse elementen op je productpagina’s te variëren, zoals afbeeldingen, titels, beschrijvingen en prijzen. Gebruik A/B testen om te achterhalen welke varianten het beste presteren en pas ze aan indien nodig voor verbeterde verkoopresultaten.

13. Prijsbepaling optimaliseren

Het optimaliseren van je prijs is een cruciale factor bij het verkopen op Amazon, omdat klanten vaak verschillende prijzen vergelijken voordat ze tot een aankoop overgaan. Het is essentieel om je prijzen competitief te houden, waarbij je rekening houdt met inkoopkosten en verzendkosten. Geautomatiseerde prijsbewaking tools kunnen je ondersteunen om je prijzen in lijn te houden met je concurrenten en zo je verkopen en winstmarges te optimaliseren.

14. Concurrenten monitoren

Door je concurrenten te volgen, krijg je inzicht in hun prijzen, aanbiedingen, productkenmerken en marketingtechnieken. Het stelt je in staat om concurrerende prijzen te bepalen, je productaanbod te verbeteren en slimme campagnes te creëren. Het helpt je ook om trends en veranderingen in de marktvraag te identificeren, waardoor je je aanpak kunt aanpassen.

15. Verzending en levertijden

Snelle en betrouwbare verzending is belangrijk voor een goede klantervaring. Het is van belang om beloofde levertijden na te komen en heldere communicatie te bieden over de verzendmethoden en voorwaarden. Op deze manier kunnen klanten met vertrouwen bij je kopen, wetende dat hun bestelling tijdig en correct wordt afgeleverd.

16. Voorraadbeheer en logistiek

Amazon houdt rekening met verschillende factoren bij het bepalen van de zichtbaarheid van je producten in de zoekresultaten. Zo beloont Amazon verkopers met een goed voorraadbeheer met hogere rankings en zichtbaarheid in de zoekresultaten. Als je geen voorraad meer hebt van een bepaald product en je bent verkoper op Amazon, dan kan dit een negatieve invloed hebben op je verkopen.

Amazon biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van Fulfillment by Amazon (FBA). Met FBA kunnen verkopers hun voorraad opslaan in Amazon’s fulfillment centers. Amazon neemt dan de verantwoordelijkheid voor het verwerken van de bestellingen, het verpakken en het verzenden naar klanten. Bovendien biedt FBA klantenservice en regelt het de retourzendingen.

17. Verzendkosten en Prime

Gratis verzending en Amazon Prime hebben een grote aantrekkingskracht op klanten. Overweeg daarom om deel te nemen aan het Fulfilled bij Amazon (FBA)-programma, omdat dit je in aanmerking kan laten komen voor Prime en de bezorgsnelheid kan verbeteren.

18. Een klantvriendelijk retourbeleid

Een helder en klantvriendelijk retourbeleid kan het vertrouwen van klanten vergroten en hun aankoopbeslissingen beïnvloeden. Zorg ervoor dat je een duidelijk retourbeleid hebt, gemakkelijke retourprocedures hanteert en tijdige terugbetalingen biedt.

19. Positieve klantbeoordelingen

Klantbeoordelingen zijn belangrijk voor het opbouwen van vertrouwen bij potentiële kopers. Moedig tevreden klanten aan om beoordelingen achter te laten op je verkooppagina, omdat positieve feedback het vertrouwen van nieuwe klanten vergroot. Daarnaast is het essentieel om uitstekende klantenservice te bieden en eventuele klachten of vragen snel en professioneel af te handelen.

20. Actief omgaan met klantvragen en feedback

Het is belangrijk om snel en vriendelijk te reageren op vragen van klanten en een proactieve aanpak te hanteren bij het oplossen van eventuele problemen. Door goede communicatie en klantenservice kunnen positieve beoordelingen worden verkregen en kan klantenloyaliteit worden opgebouwd.

21. Verpakking en presentatie

Besteed aandacht aan de kwaliteit van de verpakking en de ervaring van klanten bij het uitpakken van hun bestelling. Een aantrekkelijke verpakking kan een positieve indruk achterlaten en de tevredenheid van klanten vergroten. Zorg ervoor dat je verpakking stevig en professioneel is en overweeg zelfs om een persoonlijk tintje toe te voegen, zoals een bedankbriefje, om de klantbetrokkenheid te versterken. Dit kleine gebaar kan een groot verschil maken in het opbouwen van klantloyaliteit en positieve recensies.

22. Amazon Coupons en Deals

Amazon biedt verschillende promotiemogelijkheden om je verkopen op Amazon te stimuleren. Maak gebruik van Amazon Coupons en Deals om speciale kortingen en aanbiedingen aan klanten aan te bieden. Dit kan de verkoop stimuleren en de zichtbaarheid van je producten vergroten.

23. Gebruik van Sponsored Products

Amazon biedt een adverteer mogelijkheid genaamd Sponsored Products, waarmee je je producten kan promoten in de zoekresultaten en op relevante productpagina's. Door gebruik te maken van deze functie, vergroot je de zichtbaarheid van je bestverkopende producten en stimuleer je je verkopen op Amazon. Hou de prestaties van je advertenties goed in de gaten en optimaliseer je biedstrategieën voor de beste resultaten.

24. Cross-selling en upselling

Cross-selling houdt in dat je gerelateerde producten aanbeveelt die aansluiten bij het product dat de klant bekijkt. Upselling betekent dat je een duurdere versie of upgrade van hetzelfde product voorstelt. Door deze strategieën toe te passen, kun je de gemiddelde bestelwaarde verhogen, omdat klanten mogelijk meer producten kopen of bereid zijn meer uit te geven voor een premium variant.

25. Product Bundling

Combineer complementaire producten in bundels om klanten te verleiden tot het kopen van meerdere items tegelijk. Het concept is vrij eenvoudig: in plaats van alleen een enkel product te verkopen, worden verschillende complementaire producten gecombineerd tot één aantrekkelijk pakket, ook wel een “bundel” genoemd. Dit kan de gemiddelde bestelwaarde van je orders vergroten.

26. Klantretentie proces

Zorg voor een uitstekende after-sales service door klanten goed te ondersteunen na hun aankoop op Amazon. Houd ze op de hoogte door regelmatig relevante nieuwsbrieven te versturen. Beloon trouwe klanten met speciale aanbiedingen of kortingen om hun loyaliteit te waarderen. Zo vergroot je de kans op herhaalaankopen en versterk je de klantenbinding. Tevreden en loyale klanten zullen ook eerder positieve mond-tot-mondreclame genereren, wat op zijn beurt nieuwe klanten kan aantrekken.

27. Cross-platform verkoop

Verkoop niet alleen op Amazon in Nederland, maar ook op andere marketplaces. Ook biedt Amazon je de mogelijkheid om in andere landen op Amazon te verkopen. Dit stelt je in staat om een breder publiek te bereiken en je inkomstenstromen uit te breiden.

28. Amazon Attribution

Gebruik Amazon Attribution om de prestaties van je externe advertenties naar je Amazon producten te meten. Met deze analyse tool van Amazon kun je inzicht krijgen in hoe niet-Amazon-touchpoints (vaak externe advertenties) jouw klanten helpen om je producten op Amazon te ontdekken en te overwegen.

29. Samenwerking met andere verkopers

Bouw relaties op met andere verkopers die verkopen op Amazon. Samenwerkingen kunnen leiden tot nieuwe mogelijkheden, gezamenlijke promoties en een groter bereik voor je producten. Door met anderen samen te werken, vergroot je de kans op synergieën en gezamenlijke groei. Het delen van kennis, middelen en klantenbestanden kan leiden tot een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.

30. Analyseer je prestaties

Gebruik de beschikbare verkoopgegevens en analytische tools om een dieper inzicht te krijgen in je verkopen op Amazon. Houd belangrijke statistieken bij, zoals de conversieratio, klikfrequentie en verkoopvolume. Gebruik deze waardevolle inzichten om je strategie en aanpak te verbeteren.

Conclusie

Amazon biedt je de mogelijkheid om je bedrijf te laten groeien en een breed publiek te bereiken. Door gebruik te maken van de bovenstaande strategieën om je verkoopaccount te optimaliseren, kan je je verkoopresultaten verbeteren. Het is belangrijk om te beseffen dat succesvol verkopen op Amazon consistentie, aandacht voor details en voortdurende optimalisatie vereist. Door te blijven werken aan het verbeteren van je aanpak en het aanpassen aan veranderende omstandigheden, kan je een sterke positie op het platform opbouwen. Als je zelf onvoldoende ervaring hebt met het platform, is het raadzaam om een specialist in te huren.