ChannelMojo logo
NL EN

Verkopen op Bol.com: Voor zakelijke verkopers die willen groeien in omzet. 

Wij helpen bedrijven om op Bol.com tot de toppresteerders van hun productgroepen te behoren. Dit doen wij o.a. voor A-merken, producenten en distributeurs.

 • 50.000+ verkooppartners
 • 13 miljoen actieve klanten
 • Vanaf € 1000,- budget per maand
Bol hero
Bol.com

Over Bol.com

In Nederland en Belgie is Bol.com de grootste e-commerce aanbieder. Het is opgericht in 1999 en begon als online boekwinkel, maar is inmiddels uitgegroeid tot een marketplace met 13 miljoen actieve klanten en een assortiment van 35 miljoen artikelen. Meer dan 60% van het aanbod wordt inmiddels ingevuld door 52.000 verkooppartners die verkopen op Bol.com.

Waarom verkopen op Bol.com?

Verkopen op Bol.com biedt een uniek voordeel. Je profiteert van het sterke vertrouwen en de reputatie die deze e-commerce gigant heeft bij miljoenen klanten in Nederland en België. Bol.com stelt je dus in staat om direct toegang te krijgen tot miljoenen loyale klanten met een koopintentie.
Bitmap Copy 2

Hoe kan je succesvol zijn op Bol.com?

Om succesvol te verkopen op Bol.com is een goed begrip van het algoritme essentieel. Met meer dan 52.000 verkooppartners is de concurrentie hoog en maken kleine details al een groot verschil in je omzet. Overweeg daarom altijd om met een Bol.com specialist samen te werken die expertise heeft van het platform. Een specialist kan je begeleiden, adviseren en helpen met het verbeteren van je verkoopstrategieën.
Bitmap Copy

Ontdek jouw verkooppotentieel op Bol.com

We laten je graag risicoloos kennismaken met de kwaliteit van onze dienstverlening en de voordelen van verkopen op Bol.com: Binnen 3 maanden niet tevreden, geld terug garantie. Onze garantie is van toepassing op bedrijven die willen starten met verkopen op Bol.com en voor bedrijven die al actief zijn op Bol.com, maar betere verkoopresultaten willen behalen.
Team

Waarom kiezen voor ChannelMojo?

 • ChannelMojo is een absolute Bol.com specialist
 • Erkend als een van de beste bureaus van Nederland
 • Probeer onze dienstverlening 3 maanden risicoloos
 • Toegewijd aan onze klanten: Niet goed geld terug
 • We maken kosteloos jouw potentieel inzichtelijk met een analyse

Onderscheidingen & awards

ChannelMojo is een dochteronderneming van Brandfirm. We hebben verschillende onderscheidingen en awards ontvangen. Zo worden we door de Emerce 100 & de Fonk 150 erkend als een van de beste bureaus van Nederland. Deze awards weerspiegelen onder andere onze voortdurende toewijding aan onze klanten.

 • Emerce 100
  Emerce 100
  Top 10 beste digital marketingbureaus
 • Fonk 150
  Fonk 150
  Beste full service bureaus middelgroot
 • NL groeit
  Erasmus & nlgroeit
  Top 250 groeibedrijven van NL 2021 & 2022
 • FD Gazellen
  FD Gazellen
  7 jaar op rij FD Gazellen van '16 t/m '22

Meer verkopen op Bol.com dankzij bewezen marketplace strategieën

We laten je graag risicoloos kennismaken met de kwaliteit van onze dienstverlening en de voordelen van verkopen op Bol.com: Binnen 3 maanden niet tevreden, geld terug garantie. Onze garantie is van toepassing op zowel bedrijven die willen starten met verkopen op Bol.com als voor bedrijven die al actief zijn op Bol.com en hun verkoopresultaten willen verbeteren.

Vraag meer informatie aan

Gratis advies over je marketplaces strategie.

Verkopen op Bol.com: Welke optimalisaties kan je toepassen om meer te verkopen?

Houd er rekening mee dat succes op Bol.com consistentie, aandacht voor detail en voortdurende optimalisatie vereist.

Met de opkomst van e-commerce hebben online marktplaatsen zoals Bol.com een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen producten kopen en verkopen. Bol.com is uitgegroeid tot het grootste e-commerceplatform in Nederland en België, en biedt verkopers de mogelijkheid om hun producten aan een breed publiek te presenteren. In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op verkopen op Bol.com en bespreken we diverse strategieën om je verkoopaccount te optimaliseren.

1. Het belang van verkopen op Bol.com

Als verkoper op Bol.com profiteer je van het grote klantenbestand, de reputatie en de naamsbekendheid van het platform. Bol.com trekt miljoenen bezoekers per maand, waardoor je toegang krijgt tot een enorme potentiële klantenkring. Bovendien biedt Bol.com uitgebreide logistieke en klantenservice ondersteuning, waardoor je volledig ontzorgt kan worden met betrekking tot de operationele aspecten als je verkoopt op Bol.com.

2. Het starten van je verkoopaccount

Om te beginnen met verkopen op Bol.com, moet je een verkoopaccount aanmaken. Dit proces omvat het invullen van enkele basisinformatie over je bedrijf en het accepteren van de algemene voorwaarden van Bol.com. Nadat je account is goedgekeurd, kan je beginnen met het toevoegen van je producten aan de Bol.com-catalogus.

3. Een professioneel verkopersaccount

Het hebben van een professioneel en betrouwbaar verkopersaccount is essentieel voor succes op Bol.com. Zorg ervoor dat je alle relevante bedrijfsinformatie nauwkeurig en volledig invult, inclusief contactgegevens, retourbeleid en bedrijfslogo. Een goed gepresenteerd account wekt vertrouwen bij potentiële klanten en vergroot de kans op aankopen.

4. Het gebruik van een integrator

Een integrator is een softwareoplossing die je helpt bij het beheren en optimaliseren van je verkoopactiviteiten op Bol.com. Hier zijn enkele redenen waarom een integrator van onschatbare waarde kan zijn:

4.1. Efficiëntie

Een integrator automatiseert en stroomlijnt belangrijke taken zoals voorraadbeheer, prijsstelling, orderafhandeling en productinformatie-updates. Dit bespaart je kostbare tijd en moeite, waardoor je je kunt richten op andere aspecten van je bedrijf.

4.2. Synchronisatie

Een integrator zorgt ervoor dat je productinformatie, voorraadniveaus en bestellingen gesynchroniseerd blijven tussen je eigen systeem en Bol.com. Dit voorkomt fouten, dubbele vermeldingen en verwarring, wat resulteert in een betere klantervaring.

4.3. Schaalbaarheid

Met een integrator kun je gemakkelijk je aanbod opschalen en nieuwe producten toevoegen. Je kunt ook gemakkelijk internationale marktplaatsen verkennen, omdat veel integrators ondersteuning bieden voor meerdere verkoopkanalen.

4.4. Gegevensanalyse

Integrators bieden gedetailleerde rapporten en analyses over je verkoopprestaties. Dit geeft je inzicht in trends, vraagpatronen en winstgevendheid, waardoor je strategische beslissingen kunt nemen om beter te verkopen op Bol.com of andere marketplaces.

4.5. Orderbeheer

Een integrator biedt geavanceerde orderbeheer mogelijkheden, waardoor je bestellingen eenvoudig kunt volgen, verwerken en verzenden. Dit helpt je bij het efficiënt afhandelen van grote volume orders en het minimaliseren van fouten.

4.6. Prijsbeheer

Met een integrator kun je eenvoudig je prijzen bijwerken en optimaliseren op basis van markt- en concurrentieanalyse. Je kunt regels instellen om automatisch prijswijzigingen door te voeren, waardoor je concurrerend blijft ten opzichte van je concurrenten.

4.7. Voorraadbeheer

Een integrator biedt voorraadbeheerfuncties, waardoor je altijd een nauwkeurig overzicht hebt van je beschikbare voorraad op Bol.com. Je kunt meldingen instellen voor lage voorraadniveaus en automatisch producten uitverkopen om teleurstelling bij klanten te voorkomen.

4.8. Productinformatiebeheer

Een integrator stelt je in staat om je productinformatie centraal te beheren en bij te werken. Je kunt eenvoudig wijzigingen aanbrengen in titels, beschrijvingen, afbeeldingen en andere productdetails, waardoor je vermeldingen altijd up-to-date en aantrekkelijk zijn voor klanten.

4.9. Klantenservice en retourafhandeling

Integrators bieden tools voor klantenservice en retourafhandeling, waardoor je snel en efficiënt kunt reageren op vragen en retourverzoeken. Dit draagt bij aan een positieve klantervaring en verbetert de klanttevredenheid.

4.10. Integratie met andere systemen

Veel integrators bieden integratiemogelijkheden met andere bedrijfssystemen, zoals ERP (Enterprise Resource Planning) en CRM (Customer Relationship Management). Hierdoor kun je gegevens naadloos synchroniseren en processen stroomlijnen voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Kortom: Door gebruik te maken van een integrator kun je je verkoopproces optimaliseren, kosten besparen en je bedrijf efficiënter laten werken. Het kan een waardevolle investering zijn om je verkoopactiviteiten op Bol.com naar een hoger niveau te tillen.

5. Productvermeldingen optimaliseren

Een belangrijk aspect van succesvol verkopen op Bol.com is het optimaliseren van je productvermeldingen. Dit omvat het schrijven van aantrekkelijke product titels, het creëren van gedetailleerde productbeschrijvingen, het toevoegen van hoogwaardige afbeeldingen en het specificeren van productkenmerken. Het gebruik van relevante zoekwoorden is ook essentieel om je producten zichtbaar te maken voor potentiële kopers.

6. Prijsstelling optimaliseren

Prijsstelling is een belangrijke factor bij het verkopen op Bol.com, aangezien klanten vaak verschillende prijzen vergelijken voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Het is belangrijk om je prijzen concurrerend te houden, rekening houdend met factoren zoals inkoopprijs en verzendkosten. Het gebruik van geautomatiseerde prijsbewaking tools kan je helpen om je prijzen in lijn te houden met je concurrenten en je winstmarge te verbeteren.

7. Concurrenten monitoren

Hou concurrenten die verkopen op Bol.com goed in de gaten: Analyseer hun productaanbod, prijzen en marketingstrategieën. Dit helpt je om concurrerend te blijven en mogelijkheden voor verbetering te identificeren.

8. A/B-testen van productpagina's

Experimenteer met verschillende elementen op je productpagina's, zoals afbeeldingen, titels, beschrijvingen en prijzen. Voer A/B-tests uit om te ontdekken welke varianten de beste resultaten opleveren en optimaliseer daar waar nodig.

9. Voorraadbeheer en logistiek

Bol.com houdt rekening met verschillende factoren bij het bepalen van de zichtbaarheid van je producten in de zoekresultaten. Als je geen voorraad meer hebt van een bepaald product en je hebt een verkoopaccount op Bol.com, dan kan dit een negatieve invloed hebben op je verkopen. Een van die factoren is de beschikbaarheid van voorraad. Als je herhaaldelijk geen voorraad hebt, dan kan dit leiden tot een dalende positie in de zoekresultaten, waardoor je minder zichtbaar bent voor potentiële klanten.

Om deze negatieve effecten te minimaliseren, is het van belang om proactief te zijn bij het beheren van je voorraad op Bol.com. Zorg ervoor dat je je voorraadniveaus regelmatig controleert, om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende voorraad hebt.

Daarnaast biedt Bol.com de mogelijkheid om gebruik te maken van het Fulfilment by Bol-programma, waarbij Bol.com de opslag, verpakking en verzending van je producten voor zijn rekening neemt. Dit stelt je in staat om schaalvoordelen te behalen en zorgt voor een snelle en betrouwbare levering aan klanten.

10. Verzending en levertijden

Snelle en betrouwbare verzending is belangrijk voor een goede klantbeleving. Zorg ervoor dat je de verzending goed organiseert, de levertijden haalt en duidelijk communiceert over de verzendmethoden en -voorwaarden.

11. Verzendkosten optimaliseren

Overweeg het aanbieden van gratis verzending of het hanteren van redelijke verzendkosten. Hoge verzendkosten kunnen klanten ontmoedigen om bij jou te kopen, terwijl gratis verzending een aantrekkelijk verkoopargument kan zijn.

12. Een klantvriendelijk retourbeleid

Een helder en klantvriendelijk retourbeleid kan het vertrouwen van klanten vergroten en hun aankoopbeslissingen beïnvloeden. Zorg ervoor dat je een duidelijk retourbeleid hebt, gemakkelijke retourprocedures en tijdige terugbetalingen biedt.

13. Het belang van klantbeoordelingen

Klantbeoordelingen spelen een cruciale rol in het vertrouwen van kopers. Zorg ervoor dat je uitstekende klantenservice biedt en klachten en vragen snel en professioneel afhandelt. Moedig tevreden klanten aan om beoordelingen achter te laten op je verkooppagina, omdat positieve beoordelingen het vertrouwen van nieuwe klanten vergroot.

14. Gebruik van professionele productfoto's

Hoogwaardige productfoto's helpen je beter te verkopen op Bol.com. Investeer in professionele fotografie om je producten aantrekkelijk te presenteren. Zorg ervoor dat je foto's duidelijk, goed belicht en vanuit verschillende hoeken genomen zijn. Consumenten vertrouwen op visuele informatie, dus de kwaliteit van je productfoto's kan een aanzienlijke invloed hebben op je verkoopresultaten.

15. Optimaliseer je product titels en beschrijvingen

Zorg ervoor dat je product titels relevant en goed geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine van Bol.com. Denk na over de zoekwoorden die klanten kunnen gebruiken bij het zoeken naar je producten en verwerk deze zoekwoorden strategisch in je titels en beschrijvingen. Wees duidelijk en nauwkeurig in je productbeschrijvingen, waarbij je belangrijke kenmerken, voordelen en toepassingen benadrukt.

16. Klantsegmentatie en targeting

Analyseer je klantgegevens om inzicht te krijgen in het koopgedrag en de voorkeuren van je klanten. Pas je marketing- en verkoopstrategieën aan om specifieke klantsegmenten te bereiken en te bedienen.

17. Productkenmerken en specificaties

Bol.com biedt verkopers de mogelijkheid om gedetailleerde productkenmerken en specificaties toe te voegen. Maak gebruik van deze functie om relevante informatie over je producten te verstrekken, zoals afmetingen, materialen, kleuren, gewicht en andere technische specificaties. Dit helpt klanten om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen en vermindert het aantal vragen dat je van potentiële klanten ontvangt.

18. Product categorieën en tags

Zorg ervoor dat je je producten in de juiste categorieën plaatst en relevante tags toepast. Dit helpt klanten om je producten makkelijker te vinden wanneer ze door de Bol.com-website bladeren.

19. Promoties en aanbiedingen

Bol.com biedt verschillende promotiemogelijkheden om je verkopen te stimuleren. Maak gebruik van kortingsacties, bundel aanbiedingen, seizoensgebonden aanbiedingen en andere promoties om klanten aan te moedigen om tot een aankoop over te gaan. Houd ook de promotiekalender van Bol.com in de gaten en plan je eigen promoties rond relevante evenementen en feestdagen.

20. Gebruik van Sponsored Products

Bol.com biedt adverteermogelijkheden via Sponsored Products, waarmee je je producten kan promoten in de zoekresultaten en op relevante productpagina's. Maak gebruik van deze advertentiefunctie om de zichtbaarheid van je bestverkopende producten te vergroten en meer verkopen op Bol.com te realiseren. Monitor de prestaties van je advertenties en pas je biedstrategieën aan voor optimale resultaten.

21. Cross-selling en upselling

Stimuleer extra aankopen door cross-selling en upselling toe te passen. Dit betekent het aanbevelen van gerelateerde producten of het voorstellen van een duurdere versie van het product dat de klant bekijkt. Dit kan de gemiddelde bestelwaarde verhogen.

22. Klantretentie proces inrichten

Richt je niet alleen op het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook op het behouden van bestaande klanten. Bied een uitstekende after-sales service, stuur regelmatig relevante nieuwsbrieven en beloon trouwe klanten met speciale aanbiedingen.

23. Cross-platform verkoop

Verkoop niet alleen op Bol.com, maar verken ook andere e-commerce platformen en marketplaces. Dit stelt je in staat om een breder publiek te bereiken en je inkomstenstromen uit te breiden.

24. Samenwerking met andere verkopers

Bouw relaties op met andere verkopers en leveranciers die verkopen op Bol.com. Samenwerkingen kunnen leiden tot nieuwe kansen, gezamenlijke promoties en bredere exposure voor je producten.

25. Actief omgaan met klantvragen en feedback

Bol.com moedigt verkopers aan om actief te zijn in het beantwoorden van klantvragen en feedback. Zorg ervoor dat u snel en vriendelijk reageert op vragen van klanten, en houd een proactieve houding bij het oplossen van eventuele problemen. Goede communicatie en klantenservice kunnen leiden tot positieve beoordelingen en klantenloyaliteit.

26. Verpakking en presentatie

Besteed aandacht aan de kwaliteit van de verpakking en de unboxing-ervaring van klanten. Een verzorgde en aantrekkelijke verpakking kan bijdragen aan een positieve indruk en de klanttevredenheid verhogen.

27. Analyseer je prestaties

Maak gebruik van de beschikbare verkoopgegevens en analysetools om inzicht te krijgen in je prestaties. Monitor belangrijke statistieken zoals conversieratio, klikfrequentie en verkoopvolume, en gebruik deze inzichten om je strategie en aanpak te verbeteren.

Conclusie

Verkopen op Bol.com biedt je een waardevolle kans om je bedrijf te laten groeien en een breed publiek te bereiken. Door je verkoopaccount te optimaliseren met behulp van de bovengenoemde strategieën, kan je de zichtbaarheid van je producten vergroten, vertrouwen opbouwen bij klanten en je verkoopresultaten verbeteren. Houd er rekening mee dat succes op Bol.com consistentie, aandacht voor detail en voortdurende optimalisatie vereist.