ChannelMojo logo
NL EN

Adverteren via Bol.com: Voor verkopers die willen groeien in omzet.

Wij helpen bedrijven op Bol.com tot de toppresteerders van hun productgroepen te behoren. Dit doen wij onder andere voor A-merken, producenten en distributeurs.

 • Bereik meer nieuwe klanten
 • Behoor tot de toppresteerders
 • Vanaf € 1000,- budget per maand
Bol hero
Bol.com

Waarom adverteren op Bol.com?

Onderzoek van Bol.com toont aan dat 78% van de clicks naar productpagina’s afkomstig is van de zoekresultaten op de eerste pagina. Daarvan komt 60% van alle clicks uit de top 10 resultaten. Om goede verkoopresultaten te behalen op Bol.com, wil je dus echt op pagina 1 staan.

Over Bol.com

In Nederland en België is Bol.com de grootste e-commerce aanbieder. Het bedrijf is opgericht in 1999, begon als online boekwinkel maar is inmiddels uitgegroeid tot een marketplace met 13 miljoen actieve klanten en een assortiment van 35 miljoen artikelen. Meer dan 60% van het aanbod wordt inmiddels ingevuld door 52.000 verkooppartners die verkopen op Bol.com.
Bitmap Copy 2

Hoe werkt adverteren op Bol.com?

Sponsored Products is een advertentietool van Bol.com waarmee je zoekwoorden van potentiële klanten aan je producten koppelt en zo hoger in de zoekresultaten verschijnt. Met advertenties garandeer je dat je zichtbaar bent voor de juiste doelgroep en betaal je alleen wanneer iemand daadwerkelijk op je advertentie klikt. Je zet je artikelen dus in de spotlight, waardoor je nog meer gaat verkopen en dus meer omzet behaalt.
Bitmap Copy

Ontdek jouw verkooppotentieel op Bol.com

We laten je graag risicoloos kennismaken met de kwaliteit van onze dienstverlening en de voordelen van adverteren op Bol.com: Binnen drie maanden niet tevreden? Dan hanteren wij de geld-terug-garantie. Onze garantie is van toepassing op bedrijven die willen starten met adverteren op Bol.com en voor bedrijven die al actief adverteren op Bol.com, maar betere resultaten willen behalen.
Team

Waarom kiezen voor ChannelMojo?

 • ChannelMojo is een absolute Bol.com specialist
 • Erkend als een van de beste bureaus van Nederland
 • Probeer onze dienstverlening 3 maanden risicoloos
 • Toegewijd aan onze klanten: Niet goed geld terug
 • We maken kosteloos jouw potentieel inzichtelijk met een analyse

Onderscheidingen & awards

ChannelMojo is een dochteronderneming van Brandfirm. We hebben verschillende onderscheidingen en awards ontvangen. Zo worden we door de Emerce 100 & de Fonk 150 erkend als een van de beste bureaus van Nederland. Deze awards weerspiegelen onder andere onze voortdurende toewijding aan onze klanten.

 • Emerce 100
  Emerce 100
  Top 10 beste digital marketingbureaus
 • Fonk 150
  Fonk 150
  Beste full service bureaus middelgroot
 • NL groeit
  Erasmus & nlgroeit
  Top 250 groeibedrijven van NL 2021 & 2022
 • FD Gazellen
  FD Gazellen
  7 jaar op rij FD Gazellen van '16 t/m '22

Meer verkopen door advertenties op Bol.com?

We laten je graag risicoloos kennismaken met de kwaliteit van onze dienstverlening en de voordelen van adverteren op Bol.com: Binnen drie maanden niet tevreden? Dan hanteren wij de geld-terug-garantie. Onze garantie is van toepassing op bedrijven die willen starten met adverteren op Bol.com en voor bedrijven die al adverteren op Bol.com, maar betere verkoopresultaten willen behalen.

Vraag meer informatie aan

Gratis advies over je marketplaces strategie.

1. Het belang van de eerste pagina

Onderzoek van Bol.com toont aan dat 78% van de clicks naar productpagina’s afkomstig is van de zoekresultaten op de eerste pagina. Daarvan komt 60% van alle clicks uit de top 10 resultaten. Om verkopen en daarmee omzet te genereren voor jouw producten, is het dus van groot belang om op de eerste pagina van Bol.com te staan.

2. Verhoogt je organische zichtbaarheid

Extra verkeer naar jouw productpagina brengt je product ook hoger in de organische zoekresultaten van Bol.com. Adverteren op Bol.com draagt dus direct bij aan het verbeteren van je zoekresultaten in de organische resultaten. Het is daarmee ook een handig hulpmiddel om je organische resultaten een extra boost te geven.

3. Verhoogt de zichtbaarheid van je producten

Met Sponsored Products plaats je je producten bovenaan de zoekresultaten en op relevante productpagina’s. Dit betekent dat je producten meer zichtbaarheid krijgen, waardoor de kans op clicks en conversies aanzienlijk toeneemt.

4. Betaal pas bij klikken op je advertentie

Bij Bol.com betaal je pas wanneer iemand daadwerkelijk op jouw advertentie klikt. Dit model, bekend als 'Cost-per-Click' (CPC), zorgt ervoor dat je alleen betaalt voor de interesse die je advertentie genereert, wat kosteneffectief is voor jou als adverteerder.

5. Naamsbekendheid en vertrouwen

Adverteren op Bol.com draagt bij aan de opbouw van naamsbekendheid en vertrouwen bij potentiële klanten. Het feit dat jouw producten bovenaan de resultaten van een gerenommeerd platform verschijnen, beïnvloedt het imago van je merk positief.

6. Adverteer op je hardlopers

Adverteer op je bestverkochte producten bij Bol.com. Deze artikelen gaan nog beter verkopen door extra zichtbaarheid boven in de zoekresultaten. Dit leidt tot een verhoogde verkoop en een concurrentievoordeel ten opzichte van andere resellers op het platform.

7. Adverteer op je nieuwe artikelen

De organische resultaten van je nieuwe producten verbeteren als je op deze artikelen gaat adverteren. Dit komt doordat het algoritme van Bol.com deze producten sneller als relevante producten ziet. Een extra voordeel van adverteren met nieuwe producten op Bol.com is dat het je in staat stelt om momentum te creëren voor de lancering van nieuwe producten. Door gericht te adverteren, kun je snel interesse wekken en potentiële klanten aantrekken.

8. Adverteer op breed assortiment

Adverteren met een breed assortiment op Bol.com biedt meerdere voordelen. Zo krijgt je gehele aanbod een boost door de verbeterde zoekresultaten met Sponsored Products. Het vergroot niet alleen je zichtbaarheid, maar het stelt je ook in staat om je autoriteit in verschillende productcategorieën te tonen.

9. Adverteer op overgebleven voorraad

Adverteren op Bol.com kan helpen om overgebleven voorraad sneller te verkopen. Je kunt advertentiecampagnes specifiek richten op producten met overgebleven voorraad, en strategieën zoals kortingen en aanbiedingen gebruiken om kopers aan te trekken. Dit is vooral nuttig wanneer je overgebleven voorraad hebt die je snel wilt omzetten in verkoop om ruimte te maken voor nieuwe producten of om verlies te minimaliseren.

10. Seizoensgebonden evenementen en promoties

Bol.com biedt de mogelijkheid om je advertenties aan te passen aan seizoensgebonden evenementen en promoties. Dit stelt je in staat om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden en je aanbiedingen te promoten op het moment dat ze het meest relevant zijn voor jouw doelgroep.

11. Cross-selling mogelijkheden

Als jouw producten complementair zijn aan andere producten op Bol.com, kun je profiteren van cross-selling mogelijkheden. Jouw advertenties kunnen verschijnen op pagina's van gerelateerde producten, waardoor de kans op aankoop door klanten wordt vergroot.

12. A/B testmogelijkheden

Met Bol.com's advertentieplatform kan je A/B-tests uitvoeren om verschillende advertentievarianten te vergelijken en te bepalen welke het beste presteert. Dit optimaliseert je advertentiestrategie en helpt je meer waarde te halen uit jouw advertentiebudget.

13. Mogelijkheid tot retargeting

Met Bol.com's advertentieplatform kunt u retargeting campagnes opzetten om mensen die eerder uw productpagina hebben bezocht, opnieuw te bereiken. Dit verhoogt de kans op conversies bij geïnteresseerde kopers.

14. Toegang tot Marketplace Analytics

Bol.com biedt uitgebreide marketplace analytics die je inzicht geven in jouw prestaties, zoals klikfrequenties, conversieratio's en ROI. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om je advertentiestrategie te verfijnen en je marketinginspanningen te optimaliseren.

Conclusie

In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van adverteren op Bol.com belicht. Met miljoenen actieve klanten, verbeterde organische zichtbaarheid, kosten-effectieve 'Cost-per-Click'-betalingen en de mogelijkheid om naamsbekendheid op te bouwen, is adverteren op Bol.com een strategische zet voor iedere verkoper.

Het belang van de eerste pagina, de versterking van zichtbaarheid, en de diversiteit aan advertentiemogelijkheden versterken jouw positie op dit e-commerce platform. Adverteren op Bol.com is niet alleen een investering in je huidige succes, maar biedt ook kansen voor groei en uitbreiding.